Ирмгард Фурхнер

Сподели со своите пријатели

Ирмгард Фурхнер, 97-годишната поранешна секретарка на командантот на СС во концентрационен логор, можеби е последната личност на која ѝ се суди за нацистички воени злосторства. Loading… „Секретарот на злото“ имала само 18 години кога отишла да работи кај командантот на концентрациониот логор Штутхоф каде загинале повеќе од 60.000 луѓе. НаПрочитај повеќе