Индијана

Сподели со своите пријатели

Сенатот на Индијана, контролиран од републиканците, во петокот даде конечно законодавно одобрување на нацрт – законот со кој се забрануваат повеќето абортуси, шест недели откако одлуката на Врховниот суд на САД го брише уставното право на жената да ја прекине бременоста. Loading… Предлог-законот беше прифатен со 28 „за“ и 19Прочитај повеќе