Ихор Терехов

Сподели со своите пријатели

Украинскиот град Харков ќе го изгради првото целосно подземно училиште, со цел да ги заштити учениците од честите руски ракетни напади, најави градоначалникот Ихор Терехов. Loading… „Таквото засолниште ќе им овозможи на илјадници деца во Харков да го продолжат своето безбедно образование лице в лице дури и за време наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ихор Тереков, градоначалникот на Харков, објави нови информации за нападот утринава врз тој украински град. Loading… „По ракетниот напад утринава, ситуацијата во Харков е доста комплицирана. Погодена е централа за критична инфраструктура, поради што јавниот превоз преку метрото и тролејбусите останаа без струја. Во моментов успеавме да пуштиме во функцијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Харков, Ихор Терехов, изјави дека имало најмалку четири ракетни напади во текот на ноќта. Loading… „По гранатирањето имаше многу голем пожар во областа Холоднохир. Изгорена е управната зграда. Според раководството на Државната служба за вонредни состојби, таа почнала да се урива. Исто така, околу десет автомобили горат воПрочитај повеќе