Галапагос

Сподели со своите пријатели

Властите на Еквадор наредија евакуација за околу 250 жители на еден остров во архипелагот Галапагос поради ерупција на вукланот Сиера Негра. „Див се буди“ напиша министерот за околина Тарсисио Хали додавајќи дека еквадорските власти внимателно ја следат сеизмичката и геолошка активност во областа на овој вулкан. https://twitter.com/tgranizo/status/1011712448930504704 Loading… Вулканот, чијПрочитај повеќе