Фабрицио Курцио

Сподели со своите пријатели

Повеќе од 90 отсто од италијанските општини се подложни на лизгање на земјиштето или други природни катастрофи, изјави денеска шефот на националната агенција за цивилна заштита Фабрицио Курцио. Loading… Курцио за италијанскиот весник Стампа изјави дека 94 отсто од општините се изложени на ризик од поплави, лизгање на земјиштето илиПрочитај повеќе