етно музика

Сподели со своите пријатели

Во Театар Куманово, вчеранавечер се одржа промоција на видео спот, обработка на македонската народна песна ”Аир да не сториш мамо”, во изведба на Александар Богдановски, дипломиран музичар изведувач од Куманово. Loading… Македонската народна песна ”Аир да не сториш мамо”  потекнува од североисточниот регион, односно од тромеѓата Куманово, Кратово и КриваПрочитај повеќе