Дмитри Козак

Сподели со своите пријатели

Британската агенција Ројтерс денеска објави информација дека главниот руски преговарач за Украина, Дмитри Козак, на почетокот на војната во февруари му рекол на рускиот претседател Владимир Путин дека склучил привремен договор со Киев, кој ќе го задоволи барањето на Москва Украина остануваат надвор од НАТО, но дека Путин одбил иПрочитај повеќе