Дизни

Сподели со своите пријатели

Американскиот медиумски гигант Дизни најави големо реструктуирање и кратење на 7.000 работни места за да ги намали трошоците за 5,5 милијарди долари и да ја подобри профитабилноста на својот бизнис со стриминг, пренесува Ројтерс. Loading… Дизни го затвори првиот фискален квартал, кој заврши во декември, со нето добивка од 1,3Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

По октазите кои ги подели Твитер, а следеа најави за отпуштања на работници од Мета и Амазон, сега на ред е Дизни. Loading… Извршниот директор на Дизни, Боб Чапек, предвидува намалување на работните места откако компанијата ќе ги прегледа своите трошоци. Компанијата ќе им го прекине и работниот однос наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сите досега сфатија дека принцезите на Дизни изгледаат нерално, со тенки половини, огромни очи и коса која секогаш изгледа совршено. Меѓутоа, можеби најчудната карактеристика која ги дели од луѓето, покрај тоа што се анимирани ликови, е што немаат нокти на рацете.   Loading…   Иако ова звучи како да сеПрочитај повеќе