Сите ликови на „Дизни“ имаат една заедничка работа која никој досега не ја зебележал (ФОТО)

[adrotate banner="26"]
Сподели со своите пријатели

Сите досега сфатија дека принцезите на Дизни изгледаат нерално, со тенки половини, огромни очи и коса која секогаш изгледа совршено. Меѓутоа, можеби најчудната карактеристика која ги дели од луѓето, покрај тоа што се анимирани ликови, е што немаат нокти на рацете.

 

Loading...

 

Иако ова звучи како да се во прашање ликови од хорор филмови, а не јунаци со кои поголемиот дел од нас имаат пораснато, принцезите на Дизни како што се Пепелашка, Ариел и Снежана не мора да се грижат за своите нокти затоа што воопшто ги немаат.

Не е јасно зошто аниматорите на оваа компанија се одлучиле на таков чекор.

Некои од можните причини се времето и трошоците за нокти на секоја сцена.

 

Дизни во една прилика открива дека тоа е причината поради која Мики Маус има само четири прсти.

Во одредени анимирани филмови јунаците имаат помалку прсти за да се поедностави комплицираната анимација на рацете.

 

 

Loading...

На цртачите и аниматорите им е најтешко реалистичното претставување на рацете.

Меѓутоа, во некои сцени ноктите се појавуваат на кратко и потоа повторно ги снемува. Она што е интересно е што нокти немаат ниту машките ликови во остварувањата на Дизни.

На следната страница дознајте повеќе за легендарниот Волт Дизни


Pages: 1 2

Leave a Reply