Дидие Рејндерс

Сподели со своите пријатели

Поранешниот швајцарски претседател Ален Берсе беше избран за генерален секретар на Советот на Европа со мандат од пет години, на седницата на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ). Loading… Во вториот круг од изборите во вторникот Берсе доби 114 гласа, додека останатите кандидати – поранешниот министер за култура наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Европската унија му се закани Илон Маск со забрана на Твитер на, освен ако милијардерот не ги почитува строгите правила за умереност на содржината, што ќе започне регулаторна битка за иднината на платформата за социјалните медиуми. Loading… Шефот на индустријата на ЕУ, Тиери Бретон, ја упати заканата за време наПрочитај повеќе