деменција

woman sitting on wheelchair

Сподели со своите пријатели

Научниците во Индија открија повеќе докази дека луѓето кои зборуваат два јазика имаат помала веројатност да развијат деменција во споредба со луѓето кои се ограничени на еден јазик. Loading… „Преваленцијата на деменција беше поголема кај еднојазичните (4,9 проценти) од двојазичните (0,4 проценти)“, велат научниците од Националниот институт за ментално здравјеПрочитај повеќе