Дарко Петковски

Сподели со своите пријатели

Во Уметничката галерија во Куманово вчеравечер беше одржана изложба на Детска школа за ликовна уметност „Мини уметници“. Loading…     Часовите по креативно цртање беа организирани од младиот академски уметник по графика Дарко Петковски во Училиште за странски јазици ,,Селект”.     Програмата беше наменета за деца од 6 доПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Уметничката галерија при НУ Музеј Куманово во понеделник со почеток во 19:30 часот ќе се одржи завршната изложба од програмата „Мини уметници“. Loading… Станува збор за програма наменета за деца од 6 до 10 години каде што учат да цртаат и сликаат, да употребуваат различни техники и креативност. СитеПрочитај повеќе