Дамаванд

Сподели со своите пријатели

Бобан Стефановски од Куманово го искачи врвот Дамаванд, највисокиот планински врв во Иран и Мала Азија, како дел од својата серија на освојувања на највисоките светски планини. Loading… Во својата досегашна животна авантура, Стефановски е единствениот кумановец кој има искачено седум високогорски врвови: првиот што го качи врвот Арарат (5137м.)Прочитај повеќе