човекови права

Сподели со своите пријатели

Мубарак Бала, 37-годишен атеист од Нигерија, е осуден на 24 години затвор поради богохулење. Loading… Бала е во притвор од 2020 година. Група муслимани поднела петиција до властите обвинувајќи го Бала за објавување несакани објави за исламот на социјалните мрежи. Бала е од сојузната држава Кано и е една одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Преубавата Асил Ал Хамад го одбележа укинувањето на забраната за возење автомобили за жени со дружењето со Јагуар, кој го провоза на тркачка патека во својата татковина, Саудиска Арабија. Посебен настан за жените во Саудиска Арабија, кои сега можат легално да возат автомобил. Тоа не е единствената вест затоа штоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Жените во Саудиска Арабија вечерва после полноќ ќе можат да седнат зад воланите. Промените се најавени минатиот септември, а од почетокот на овој месец се издадени и првите возачки дозволи. Во Саудиска Арабија жените ќе можат да започнат бизнис Loading… Саудиска Арабија е единствената земја во светот во која наПрочитај повеќе