Бундестаг

Сподели со своите пријатели

Германскиот Бундестаг бара „предавник“ кој до медиумите проследил тајни протоколи за злосторството во украинскиот Буча. Loading… Според пишувањето на „Фокус“, претседателката на Комисијата за одбрана, Мари Агнес Штрак Цимерман, поднела кривична пријава за оддавање државна тајна против непознати лица кои од строго доверлива седница пренесувале информации до медиумите.   ЕвеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Засега Германија нема да воведе задолжителна вакцинација, дури ни во помеката верзија што некако ја исковаа во предлог-законот скараните табори во Бундестагот. Предлогот за општа обврска за вакцинација за лицата над 60 години пропадна на гласањето во четвртокот. Loading… Пратениците го дестилираа предлогот преку месечни жестоки дебати за различни нацрти.Прочитај повеќе