Буџет

Сподели со своите пријатели

Благодарение на новиот буџет од 700 милијарди долари, американската војска ќе може да плати илјадници дополнителни војници, повеќе обуки и бродови и многу други работи. Буџетот на Пентагон од 700 милијарди долари е најголем во историјата Loading… Буџетот на американското Министерство за одбрана за 2019. година ќе изнесува 716 милијардиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Новиот буџет на Пентагон е најголем досега и изнесува 700 милијарди долари што значи дека Соединетите Американски Држави многу повеќе ќе трошат на одбрана во споредба со главните конкуренти, Русија и Кина. Буџетот на САД, кој американскиот претседател Доналд Трамп го потпиша во петок, предвидува големо зголемување за војската. ПентагонПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сенаторите објавиле дека е постигнат договор за буџетот за наредните две години, кој предвидува поголеми расходи за одбраната и другите домашни програми, а како што наведува Ројтерс, се работи за цифра од 300 милијарди долари. Лидерот на републиканското мнозинство во Сенатот на САД Мич Мекон и лидерот на демократите ЧакПрочитај повеќе