Бил Гејтс

Сподели со своите пријатели

Некои од најбогатите луѓе во светот финансираат голем „лов на богатство“ на западниот брег на Гренланд, сето тоа со хеликоптери и предаватели. Loading… Климатската криза брзо го топи мразот на Гренланд што, иронично, отвора можност за инвеститорите и рударските компании кои бараат клучни минерали важни за транзицијата кон зелена енергија.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ко-основачот на Мајкрософт, милијардерот Бил Гејтс објасни зошто не поседува никаква дигитална валута или зошто не инвестира во криптовалути. Loading… Тој рече дека не инвестира во криптовалути затоа што сака да инвестира во работи со „вредни резултати“ и кои даваат одреден придонес во општеството. „Сакам да инвестирам во работи коиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Милијардерот и основач на „Мајкрософт“ Бил Гејтс и неговата сопруга Мелинд, кои се големи светски филантропи, сметаат дека претседателот на САД Доналд Трамп би требал да се однесува кон луѓето со поголемо почитување, особено кон жените, но и дека треба да продолжи со вложување во сиромашните земји поради „добробит наПрочитај повеќе