артемис

Сподели со своите пријатели

Ракетата Space Launch System, „најмоќната вселенска ракета“ која некогаш ја изградила НАСА, нема да биде лансирана на Месечината денеска од вселенскиот центар Кенеди на Флорида. Loading… НАСА официјално го откажа денешното планирано лансирање на Артемис 1 поради проблем со „кондиционирањето“ на еден од четирите мотори на главната сцена на ракетата.Прочитај повеќе