Алекс Џонс

Сподели со своите пријатели

Алекс Џонс, познат теоретичар на заговор, ќе мора да плати отштета од 965 милиони долари на семејствата на жртвите од пукањето во училиштето Сенди Хук во 2012 година, откако тврдеше дека тоа е измама. Loading… Семејствата на осумте жртви и агентот на ФБИ кој бил на местото на нападот бараатПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Американскиот теоретичар на заговори Алекс Џонс, покрај веќе досудената казна од 4,1 милиони долари, ќе мора да плати 45,2 милиони долари отштета на родителите на шестгодишното момче убиено во масакрот во Сенди Хук во 2012 година поради лажното тврдење на Веб-страницата „Инфоворс“ дека тој настан всушност бил организиран, пресуди судотПрочитај повеќе