„Стаклен мост“ на височина од 1.400 метри (фото)

Сподели со своите пријатели

Неодамна отворениот мост со подлога од стакло „Небесна авенија“ на планината Танмен на југот од Кина ги повикува заинтересираните посетители да го доживеат чувството да чекорат по воздухот на височина од 1.400 метри.

 

Loading...

3804223_most-f1jpg

 

изграден во рамките на Националниот парт, мостот е направен од издржливо стакло кое на посетителите им пружа впечаток како да чекорат по воздух. Должината е 100 метри, а широчина од метар и половина.

 

Most-f5

 

Поголемиот дел од туристите кои прошетале по овој необичен мост се обиделе да уживаат во погледот на планинските предели, исплашено избегјнувајќи да стапнат на стаклото, држејќи се за цврстите делови од мостот.

 

Stakleni-most-f3

Loading...

 

Станува збор за трет стаклен мост од таков тип во истиот Национален парк.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.