Србија со забрана за извоз на дизел до крајот на годината

Сподели со своите пријатели

На седницата беше донесена одлука за продолжување на времената забрана за извоз на еуро дизел EN 590 до 31 декември 2022 година.

Loading...

Владата на Србија на седницата ја усвои изменетата и дополнета Регулатива за ограничување на цената на основните прехранбени производи со која се исклучува можноста за одобрување нефактурни плаќања за продажба на брашното Т-400, пренесува еКапија.

Како што е наведено на веб-страницата на Владата, со тоа се спречуваат деформации во формирањето на цените на брашното.

Сите информации за економско-енергетската криза во Македонија, регионот и светот можете да ги прочитате ТУКА.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Во Германија се зголемува ризикот од рецесија