17.08.2019 10:35

Што се случува со салото кога слабееме? (ВИДЕО)


Многумина од нас едвај чекаат да се решат од вишокот килограми па воопшто не се ни прашуваат каде всушсност исчезнува салото.

За среќа, го имаме оваа видео кое го дава одговорот.

loading...

Тоа појаснува дека салото не се претвора во мускули, не се претвора во енергија и не сме  го согореле.

Салото при слабеење се разложува на вода и јаглерод диоксид.

Јаглеродниот диоксид исчезнува преку дишењето, поточно издишувањето, додека водата го напушта телото во вид на урин, солзи и пот.

Погледнете го видеото за повеќе детали.

Where does fat go when we lose it?

I've never thought about it this way!goo.gl/YVYBSF

Публикувахте от Bright Side в Петък, 26 май 2017 г.

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments