Ова се најголемите комплекси на хороскопските знаци!

Сподели со своите пријатели

Дали копнеете да „изгледате паметно“, или го криете недостатокот на самодоверба?

Loading...

Во продолжение дознајте кои се комплексите што ги мачат секој од хороскопските знаци!

Овните се плашат од зависноста од другите

Припадниците на овој знак на прв поглед се многу независни и самоуверени, но нивниот став често е камуфлажен. Всушност, тие се плашат да зависат од другите бидејќи така го диктираат своето расположение.

Потребна им е поддршка и внимание од блиските луѓе, во спротивно стануваат несигурни или депресивни. Потоа ги преземаат карактеристиките на „негативна Вага“ – несигурност, неодлучност, пасивност, голем замор и фрустрација.

 

 

Бикот се плаши од несигурност

Без разлика дали на љубовен, финансиски или деловен план, најголемиот внатрешен страв на припадниците на овој знак е несигурноста и чувството дека не ја контролираат ситуацијата.

Loading...

На тој начин ќе им треба долго време во врските за да стекнат доверба во партнерот и да го изгубат чувството дека тие се оние кои можеби сакаат повеќе.

Ако се чувствуваат лошо, тие ги преземаат карактеристиките на „негативните Скорпии“ – посесивност, лутина, обвинување, одмаздољубивост.

Близнаците се плашат дека не се доволно добри

Колку и да се комуникативни и експресивни, припадниците на овој знак се свесни дека промените во расположението се доста комплицирани.

Иако околу себе имаат голем број луѓе со кои се согласуваат, тие потајно се сомневаат дали се сакани и прифатени поради тоа што се.

Во кризни ситуации добиваат карактеристики на „негативни Стрелци“ – не сакаат да слушаат туѓи објаснувања, главите им се во облаци и стануваат саркастични.

Ракот се плаши од потценување

Припадниците на овој знак се доста чувствителни на тоа колку другите ги сметаат за важни во нивниот живот.

Нивната несигурност излегува на виделина во ситуации кога се чувствуваат запоставени, несакани или ако се повикани дека не прават нешто како што треба.

Loading...

Потоа ги преземаат карактеристиките на „негативен Јарец“ – стануваат песимисти, се повлекуваат и се сожалуваат.

 

 

Лав се плаши дека луѓето ќе престанат да го сакаат

Губењето на позицијата и јавното понижување се ситуации во кои припадниците на овој знак ќе ги покажат своите слабости.

Ако нивните потреби и желби случајно се игнорираат, нивната внатрешна несигурност излегува на виделина – дека на блиските не им значат толку колку што мислат дека треба.

Потоа тие ги добиваат карактеристиките на „негативната Водолија“ – ароганција, сарказам, повлекување и бегање од оние кои го повредиле.

Девицата се плаши дека другите ќе ја „прочитаат“.

Loading...

Припадниците на овој знак се навикнати да имаат ладнокрвна маска која ретко кој може да ја пробие, но служи за криење на внатрешните несигурности.

Нивниот примарен комплекс е тоа што не се толку добри, вредни, способни или шармантни како што оставаат впечаток, па чувствуваат постојан притисок да го задржат добар прв впечаток.

Во стресни ситуации добиваат карактеристики на „негативни Риби“ – плачливи се, емотивни, деструктивни и хистерични.

Вагите се плашат од туѓи озборувања

За припадниците на овој знак, нивната социјална репутација е многу важна, а нивната најголема несигурност е идејата дека другите зборуваат лошо за нив, зборуваат за нивните недостатоци или погрешно ги толкуваат нивните постапки.

Се плашат дека другите ќе ги одбијат поради тоа, а имаат премала доверба во тоа колку им значат на другите.

Во стресни ситуации, тие ги преземаат карактеристиките на „негативниот Овен“ – стануваат агресивни, викаат, стануваат големи кавгаџии.

Loading...

 

 

Скорпијата има потреба да „испадне паметна“

Припадниците на овој знак немаат многу комплекси, но често ги придружува една неизвесност – а тоа е потребата да се чувствуваат доволно паметни или способни.

Ако се чувствуваат изложени или ранливи, мислат дека другите можат да го искористат тоа и да добијат предност пред нив. Во такви ситуации тие ги преземаат карактеристиките на негативните Бикови – стануваат каустични и пасивни.

Loading...

Стрелците се плашат дека луѓето ќе ги заборават

Иако не изгледаат амбициозни, филозофски наклонетите припадници на овој знак имаат голема потреба да им се допаднат на луѓето.

За нив е важно сите добро да ги паметат, а сите критики ги сфаќаат многу лично. Доколку не добијат пофалби за нивната работа или однесување, ќе се појави комплекс од помала вредност.

Потоа ги преземаат карактеристиките на „негативни Близнаци“ – стануваат површни, зборуваат некохерентно, вознемирени се и многу непријатни во комуникацијата.

Јарецот се плаши да се предаде

Припадниците на овој знак се многу несигурни и недоверливи кога се во прашање емотивните врски. Мислат дека не се дораснати на туѓите игри и се плашат дека некому ќе ја дадат својата доверба и чувства и ќе останат повредени.

Токму затоа делуваат ладнокрвно, но во стресни ситуации оваа ранливост доаѓа до израз. Потоа ги преземаат карактеристиките на негативните Ракови – тие се нерасположени, посесивни, љубоморни и многу емотивни.

Loading...

 

 

Водолијата го маскира недостатокот на самодоверба

Иако се однесуваат како мислењето на околината да не ги допира премногу, припадниците на овој знак често го кријат недостатокот на самодоверба.

Меѓутоа, бидејќи не сакаат да се спојат со масите, туку се стремат да останат поединци, тие решаваат да се преправаат дека не ги допираат другите. Во исто време, тие се плашат дека луѓето за кои се грижи лесно ќе ги заменат.

Во стресни ситуации добиваат карактеристики на „негативни Лавови“ – не сакаат да слушаат, бегаат од дискусија и „гледаат надолу“.

Loading...

Рибите се плашат дека луѓето „ќе ги земат здраво за готово“

Припадниците на овој знак по правило не се несигурни, само премногу размислуваат за човечките односи. Еден од нивните најголеми стравови е дека другите ќе ги земат здраво за готово.

Исцрпени од грижата за другите, уморни и разочарани, Рибите ќе ги примат карактеристиките на „негативната Вага“ во стресни ситуации и ќе станат критични, ладни, крајно перфекционисти и нема да избираат зборови кои ќе ги повредат другите.