Најубавата чоколадна торта – уживајте во магијата на вкусот!

Сподели со своите пријатели

Десерт со мелени бисквити и пудинг од чоколадо. Бидете сигурни дека е навистина најубава!

Loading...

Состојки:

Кора:

6 белки

5 лажици шеќер

6 лажици мелени бисквити

3 лажици какао

1 лажица брашно

Loading...

Прв фил:

4 пудинзи од чоколадо

1 литар млеко

5 лажици шеќер

400 гр чоколадо

Втор фил:

18 жолчки

10 лажици шеќер

Loading...

250 гр маргарин

200 гр шеќер во прав

 

 

Подготовка:

Кора:

Изматете ги белките со шеќер. Кога ќе добиете цврст шлаг, додадете бисквити, какао, брашно и нежно промешајте со процесор за храна да се соедини. Истурете ја смесата во плех обложен со хартија за печење. Печете ја кората во загреана рерна на 200 степени околу 10 минути. Направете три такви кори.

Loading...

Фил еден: Варете пудинг со шеќер во еден литар млеко. Додека е уште врело, додадете го скршеното чоколадо и промешајте да се стопи. Оставете да се олади со повремено мешање.

Фил два: Изматете ги жолчките со шеќер и пареа и изладете.

Изматете го маргаринот со шеќер во прав. Додадете го филот од жолчка и направете го со миксер. Додадете лажица по лажица, постојано мешајќи, чоколаден фил. Добро направете добијте хомогена смеса.

Изматете 500 гр шлаг со две чаши минерална вода.

Наполнете ја кората – наполнете – шлаг.

Leave a Reply