Маслиново масло: Го чува срцето, го штити црниот дроб, го успорува стареењето…

Сподели со своите пријатели

Маслиновото масло би требало да стане составен дел од исхраната затоа што може да се користи скоро за сите јадења и салати.

Loading...

Ако имате над 50 години, крајно врмее е да започнете да го употребувате, особено ако имате хипертензија, ангина пекротис, лоша циркулација, покачен холестерол и маснотии во крвта…

 

 

Маслиновото масло и неговите чуда во домот

Или, ако сакате да живеете подолго, а да стареете поспоро. Студиите покажале дека заболените од кардиоваскуларни болести за третина помалку умираат доколку преминат на исхрана со маслиново масло.

Маслиновото масло можете да го користите и за правење вкусни намази за сендвичи или како прелив за риба и пилешко.

Loading...

 

 

3 корисни алтернативи на маслиновото масло

Ако повеќе ги сакате маслинките, послужете ги со аперитив, сирење или добро црвено вино, или исечкајте ги и додадете во салата од туна или пилешко месо.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *