Летен младински камп на Црвениот крст (фото)

Сподели со своите пријатели

Изминатата недела во село Кокино се одржа младински летен едукативен камп на кој присуствуваа 40 волонтерри од Општинската организација на Црвениот крст од Кумнаово, Велес, Кочани, Крива Паланка и Карпош.

 

Loading...

 

Кампот имаше за цел надргадба на волонтерски капацитети преку едукативни работилници за ХИВ сида, комуникациски вештини тим и тимска работа, мотивација и говорништво.

 

 

Воедно волонтерите преку евалуација на предходната сезона 2016-2017 ги споделија искуствата од спроведените акции и преку научени лекции во иднина ќе знаат правовремено и поефикасно да дејтвуваат во исти или слични ситуации.

 

Loading...

 

Кампот беше подржан и од неколку локални општествено одговорни претпријатија и граѓани.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.