13.08.2019 09:58

Колку често треба да практикувате секс според годините?


Имаме ли премногу или премалку секс? проблемот е во тоа што имаме се помалку време за поминување квалитетно време со партнерот, а на сето тоа ако го додадеме и стресот, но и фактот дека сите сме различни ќе добиеме различни резултати.

Многумина се грижат дали доволно често го практикуваат сексуалниот однос? За некои е доволно два пати неделно, додека за некои тоа е премногу или премалку.

loading...

Истражување спроведено на Инстутот во Кинза, открило колку поединците често практикуваат секс, земајќи ги во предвид нивните години, а резулатите се следни:

18 – 29 години: во просек 112 пати годишно

30 – 39 години: во просек 86 пати годишно

40-49 години: во проске 69 пати годишно

13% од брачните другари сексот го практикуваат само неколку пати годишно, 45% од нив неколку пати месечно, а 34% два до три пати во неделата, додека 7% тоа го прават четири или повеќе пати во седмицата.

Страницата  „YourTango“ потоа спровела истражување помеѓу своите читатели кои се во брак, за да дознае која е минималната, просечната и идеалната бројка на сексуални активности во период од месец дена.

Минимум: еднаш месечно

Просек: еднаш неделно

loading...

Совршено: три до пет пати неделно


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments