Како да ја исушите правилно кадравата коса?

Сподели со своите пријатели

Дамите со кадрава коса обично често се тема на разговор, особено меѓу претставничките на истиот пол со права коса.

Вистина е дека секој сака да го има она што го нема. Иако во очите на другите, кадравата коса е исклучителна среќа, ова не е секогаш точно.

Честа идеја е дека локните се совршени во секое време на денот, не бараат напор за одржување и практично се јавуваат како совршен ген.

Што ќе се случи ако престанете да ја миете косата?

Loading...

За жал, дами, не е така. Кадравата коса изгледа многу убавo, но со неа оди значително сува коса, неможност да се исчешлате, непослушност, тешко обликување и илјадници издвоени влакненца.

Еден од најголемите проблеми на дамите со кадрава коса е како точно да ја сушат правилно косата.

Тука на помош доаѓаме ние, за да ги споделиме точните чекори кои гарантираат успех. Еве ги и нив.

1. Без чешлање

Нешто што не сакате да ѝ го правите на кадравата коса е да ја чешлате, посебно ако целта ви е да не се добијат уште повеќе испакнати влакна. Наместо тоа, преминете го секој прамен низ прсти, а е препорачливо тоа да се прави откако сте нанеле балсам за туширање.

Колку често можете да ја бојадисувате косата?

2. Собирање

Откако ќе ја измиете косата, собирањето е задолжително. Користете крпа со микрофибер – таа ќе ја впие водата многу подобро од бањарка и нема да ја заплчетка дополнително.Наведнете се наопаку и врзете мало кокче, со туткање на косата. Ова ќе даде волумен од корените и ќе помогне за обликувањето на кадриците.

3. Производи

Добро е да користите производ кој ја заштитува косата од високата температура и ја задржува влажноста во самото влакно. Покрај тоа, користете ја секоја можност да нанесете навлажнувачки или длабоко регенерирачки маски.

Замотајте ја косата во маица и разбудете се со локни (видео)

4. Сушење

Најдобро е да сушите со главата надолу, почнувајќи од коренот. Потоа преминете на остатокот од косата, но гледајте правецот на топол воздух да преминува од краевите кон основата и скалпот.

Така ќе се справите со сериозноста на кадриците и ќе ви се донесе обем. Пожелно е да ставите и малку пена за да ја задржите формата на фризурата за што е можно подолго време.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.