Британија: На Кремљ му е се потешко да го изолира населението од војната во Украина

Сподели со своите пријатели

Андреј Турчак, шеф на руската парламентарна група задолжена за таканаречената специјална воена операција во Украина, на 16 февруари 2023 година рече дека групата му презентирала извештај на рускиот претседател Путин.

Loading...

Извештајот најверојатно ќе опфати прашања како што се социјалната поддршка за мобилизираните лица и нивните семејства.

Ова прашање најверојатно ќе стане поизразено доколку дојде до некаква понатамошна мобилизација, без разлика дали е отворена или премолчена.

Путин може да се осврне на овие прашања во своето обраќање за состојбата на нацијата на 21 февруари 2023 година.

На Кремљ му е сè потешко да го изолира населението од војната во Украина.

Руската анкета од декември 2022 година објави дека 52 отсто од луѓето имале пријател или роднина кој служел во таканаречената специјална воена операција.

 

 

Loading...

Сите информации поврзани со најновите случувања со војната во Украина можете да ги прочитате ТУКА.