Биг Бен ќе се огласи повторно

Сподели со своите пријатели

Најпознатото обележје на Лондон, познатиот часовник Биг Бен, ќе се огласи за прв пат во ново руво точно на полноќ на Нова година.

Loading...

Бидејќи започна работата за нејзинота обнова во 2017 година, Биг Бен ѕвонеше само за важни настани.

Последниот пат тоа беше на Денот на примирјето од Првата светска војна, 11 ноември.

Реконструкцијата од 4 милијарди фунти ќе биде завршена во 2021 година.


Leave a Reply