Ако патувате по германските патишта овој знак може да ве збуни, еве што значи!

Сподели со своите пријатели

КОГА ќе дојдете во друга земја, понекогаш може да ве збунат сообраќајните знаци што се специфични за неа.

Loading...

Ако возевте по германските автопати, можеби сте забележале и сообраќаен знак со симбол во форма на портокалова стрела на бела позадина.

Чудни сообраќајни правила кои постојат во светот

Дали знаете што значи тој?

 

 

Иако се чини невообичаено, тоа е знак за обиколување, но овој знак не значи дека е неопходно обиколувањето, туку дека се препорачува.

Loading...

Едноставно правило кое засекогаш би можело да го спречи сообраќајниот колапс (ВИДЕО)

Ако го игнорирате, нема да ги прекршите сообраќајните правила.

Тој посочува на алтернативна сообраќајна рута, на која има помалку гужва, за да можете побрзо да стигнете до вашата дестинација, пишува германски Фокус.


Leave a Reply