700 денари за медицински ракавици во кумановски маркет

Сподели со своите пријатели

По цена од 700 денари маркет од Куманово продава медицински ракавици, реагираше читател кој до редакцијата на Кумановски Муабети испрати и фотографија од фискалната сметка.

Loading...

Лицето кое ги испрати фотографиите, тврди дека претходно цената на ваква кутија чинела 180 денари, но сега истата е 700.

Надлежните органи најавија ригорозни казни, на сите кои ќе ги зголемат цените на заштитна опрема во ситуација на пандемија од коронавирусот.

Никола Ивановски


Leave a Reply