Еве зошто питбулите се најопасните кучиња во светот (видео)

loading...

Поголемиот дел од луѓето сметаат дека питбулите се агресивни животни и дека доста често умеат да ги нападнат другите кучиња, па дури и луѓе. Познато е дека при каснување многу силно ја стегаат вилицата и дека е скоро невозможно да се одели од жртвата.

Меѓутоа, рака на срце, животните често се однесуваат онака како се научени и поради тоа сопствениците би требало да се запрашаат зошто нивното куче е агресивно, затоа што сосема е сигурно дека некаде во дрестирањето е направена грешка.

Интернетот го вознемири снимка на која питбул брутално го напаѓа ровајлерот.

Можеме да видиме како питбул го фатил ротвајлерот за дел од глава, најверојатно уво и бесно го влече таму-ваму за да му го искине. Дури ни газдата на питбулот не успеал да го одвои од несреќниот ротвајлер.

Не е познато како цел овој случај завршил, а питбулот до самиот крај го држеше ротвајлерот во вилиците.


Loading...

Последни наслови

Facebook Comments