Како да заштедите струја додека подготвувате храна во рерната?

Сподели со своите пријатели

Освен што ќе заштедите струја, оброците со ваква подготовка ќе бидат повкусни.

Loading...

Во рерната најлесно се подготвуваат оброци бидејќи таа го врши најголемиот дел од работата додека чекаме.

Одлична опција во рерната е вентилаторот, кој можете да го вклучите кога подготвувате јадење.

На овој начин јадењето ќе биде готово порано и ќе заштедите и до 25 проценти повеќе струја отколку со вообичаениот начин на печење.

Клучот е што топлината е рамномерно распоредена низ рерната, па се троши помалку електрична енергија за нејзино загревање.

Важно е да знаете дека кога подготвувате храна со вентилатор, намалете ја температурата за 20 степени, пренесува City Magazine.

На пример, ако рецептот сугерира јадење да се пече на 200 степени, ако користите вентилатор, поставете го на 180.

Не е неопходно да се загрева рерната бидејќи постои ризик јадењето да изгори.

Loading...