24.07.2018 00:27

Застрашувачки глетки на плажата: Капачите панично бегаа од морето (ВИДЕО)

Facebook Twitter Google+

Капачите кои одмарале на брегот на Црното море прилично се изненадиле кога од водата започнале да се доближуваат неколку пијавици.

Водениот вртлог опасно се доближил во плажата на рускиот ресорт Аркипо-Осиповка, кој во моментот бил преполн со капачи.

Разорната сила на водата снимена е од брего, но и од друга одалеченост и од неколку рибарски бродови.

Нема да верувате што овој човек прави додека зад него торнадото носи се пред себе (фото)

Пијавиците инаку се сметаат за слаби торнада, а обично се јавуваат кога студениот воздух се надвива над топла морска вода. Морето како избор на влажност дополнително помага во развој на голема нестабилност на атмосферата и облаите.

Се состои од водени капки кренати од морската површина и кондензирани капки во облакот. При струење на топлиот и ладниот воздух се развиваат облаци кои пијавицата ја хранат со енергија. На височина топлиот воздух се лади, станува потежок од околниот и паќа во форма на студена струја која со кондензација предизвикува појава на врнежи на задната страна на облакот. Кога ослабнува изворот на топол воздух обично пијавиците исчезнуваат.

Пијавиците се шират и пониско кога влажноста на воздухот е поголема. Доколку се счучи од морето да преминат на копно, пијавиците стануваат разорни, но многу бргу исчезнуваат.

loading...

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments