Вучиќ во чеченска униформа со советникот на Рамзан Кадиров

Сподели со своите пријатели

Српскиот претседател Александар Вучиќ во Белград се сретна со Турк Даудов, советник на чеченскиот лидер Рамзан Кадиров, од кого доби интересен подарок.

Loading...

Имено, на крајот од таа средба е направена интересна фотографија на која Даудов на Вучиќ му врачил национална бурка и капа.

Што се случи на состанокот?

Турко Даудов ги пренесе поздравите од Чеченија до претседателот на Србија и преку него до целиот српски народ.

„Денес има тешка политичка ситуација во светот, кога Русија дојде во одбрана на духовните, традиционалните и семејните вредности, му покажа на Западот отфрлање на вонземската идеологија што тие ја наметнаа, можеме да кажеме дека целиот западен свет се крена против тоа. Но, и покрај сите тешкотии и огромниот притисок што го врши Европа, раководството и народот на Србија не само што не се спротивставија, туку и ја покажаа својата поддршка за Руската Федерација“, рече советникот на Кадиров, Турко Даудов.

 

 

„Во таа насока Рамзан Кадиров ме замоли лично да изразам почит и да пренесам дека вековните братски односи меѓу Русија и Србија уште еднаш ја покажаа својата сила“, рече Турко Даудов.

Loading...

Вучиќ ја искористи приликата да му се заблагодари на рускиот народ што ни е братска нација.

Затоа, руско-српските односи не можат да бидат уништени под никаков притисок“, рече Вучиќ.