Во понеделник ќе следи втора фаза на прскање од комарци

Сподели со своите пријатели

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи, во понеделник /8 јуни/, во вечерните  часови од  22,00 часот  до исполнување на задачите  ќе се изврши втората фаза на  терестичка дезинсекција на подрачјето на општината  Старо Нагоричане.

Loading...

Се молат граѓаните кои одгледуваат пчели да ги превземат потребните заштитни мерки, односно затворање на кутиите со доволно вода за пиење на пчелите и непуштање 3-4 часа по третирањето на даденото подрачје.