ВМРО ДПМНЕ денес слави 25 години од формирање на партијата

Сподели со своите пријатели

ВМРО-ДПМНЕ денеска одбележува 25 години од основањето.

Loading...

„Нашата сила е нашиот народ, нашиот народ е нашата држава“ е слоганот со кој денеска ќе се одбележи роденденот на партијата на плоштадот ВМРО. Се очекува пред членовите на партијата и гостите обраќање да има премиерот и лидер на партијата Никола Груевски.

Партијата е  идеолошки наследник на првобитната ВМРО-Внатрешната Македонско Револуционерна Организација, создадена во 1893.

На роденденот на партијата се очекува да бидат пуштени и новото седиште на партијата.