Тука како просјак се заработуваат и до 70.000 долари месечно

Сподели со своите пријатели

Иако питачењето во Дубаи е забрането, оние кои то го прават добро ги полнат своите џебови.

Дубаи е богат град, а мештаните, но и туристите не се тешки кога треба да дадат пари, па дури и на просјаци. Поради тоа оние кои се занимаваат со просјачење месечно можат да заработат и до 70.000 долари, пренесуваат медиумите.

Вистината е дека просјачењето во Дубаи е забрането, но бандите имаат свои начини како да дојдат до пари. Имено, бандите од Азија и Саудиска Арабија испраќаат професионални просјаци во Дубаи, на кои главна цел им се богатите луѓе.

Допрел полицајка во Дубаи и дефинитивно зажалил

Loading...

Кога ќе видат дека ќе успеат да им влезат во паричникот, започнуваат своја тажна животна приказна. Зборуваат дека нивните семејства живат на улица или се во воените подрчја, затоа веднаш бараат и поголема сума пари која неретко и ја добиваат.

Поединци богати луѓе кои се измамени велат дека просјаците толку добро ја сложуваат приказната, што немало шанси да не им се помогне. Меѓутоа, за кратко време се појавиле повеќе просјаци со скоро идентични приказни, па се паднало во вода.

Сепак, иако повеќе не успеваат да го наседнат локалното населениет, туристите и натмау успеваат да ги убедат во своите лаги, па неретко си заминуваат со богат плен.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.