животна приказна

Сподели со своите пријатели

Милионер и бизнисмен го дал целото богатство за да ги подобри животите на другите луѓе. Оваа преобразба настапила откако имал сообраќајна несреќа по која завршил во затвор. Потоа ја запознал љубовта на својот живот. Неговата приказна е уште од 2017. година, но го освои светот. Мази Думато (38) по потеклоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На осумгодишниот Педро од Бразил мајка му не можела да му го купи албумот и сликичките на „Панини“ од Светското првенство во фудбал, па момчето одлучило сам да си го нацрта. Секоја втора година, момчиња, возрасни мажи, но и бројни девојки нетрпеливо ги чекаат новите албуми на „Панини“ со сликичкиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ендрју Вордл (44) роден е со ретко пореметување, во кое мочниот меур и каналот се развиваат надвор од телото. Лекарите меурот и каналот ги вратиле во телото, но поради оваа пореметување никогаш не му изразнал пенис. Угостител од Манчестер поради овој проблем бил толку очаен, што пред неколку години сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Еден Јапонец, кој избегал од цивилизација на пуст остров, приморан е да се врати во град откако властите не му ја исполниле желбата да ја дочека смртта на местото кое 29 години го нарекувал дом. Масафуми Нагасаки бил единствен жител на Сотобанари островот на кој живеел од 1989. година. СтаналПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Хенри Могер е Британец кој доживеал вистински хроро поради момент на невнимание – и тоа поради банана. Тој својата страшна исповест ја раскажал за „Гардијан“, а ние ви ја пренесуваме во целост: Беше тоа октомври 2012. година кога неколкумина гледавме фудбал во куќата на мојот пријател Џејмес во Лондон. ЗаПрочитај повеќе