загаден воздух

Сподели со своите пријатели

Загадувањето на воздухот со ситни честички довело до 238.000 предвремени смртни случаи во Европската унија во 2020 година, објави во четвртокот Европската агенција за животна средина (ЕЕА), што е благ пораст во споредба со претходната година. Loading… Во исто време, вкупната стапка за земјите од ЕУ во 2020 година бешеПрочитај повеќе