задачи

Сподели со своите пријатели

Секоја шеста личност успева точно да одговори на овие три прашања кои го прават и официјално најкраткиот IQ тест во светот. Тестот за когнитивна рефлексија (The Cognitive Reflection Test ili CRT) ќе ви покаже дека наизглед едноставните проблеми во суштина можат да бидат многу комплицирани. 1. Палката и топчето заедноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На социјалните мрежи неодамна се појави задача која е мака за многумина, иако всушност не е воопшто тешка. Задачата е објавена на Јутјуб, а потребно да одредите кој број припаѓа во кој крг, со напомена дека се работи за различни броеви. Покрај тоа, стои и коментар дека задачата можат даПрочитај повеќе