Задача за основците која можат да ја решат само најпаметните (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

На социјалните мрежи неодамна се појави задача која е мака за многумина, иако всушност не е воопшто тешка.

Задачата е објавена на Јутјуб, а потребно да одредите кој број припаѓа во кој крг, со напомена дека се работи за различни броеви. Покрај тоа, стои и коментар дека задачата можат да ја решат само најпаметните.

ЗАДАЧА КОЈА ГИ НАМАЧИ И НАЈПАМЕТНИТЕ: Колку е часот? (видео)

Loading...

Сепак, не е баш вистина дека можат да ја решат само најпаметните, затоа што задачата е наменета за деца во основно училиште, но изгледа дека тоа ги намачило.

До решението може да се дојде на неколку начини, а доколку и тоа не ви оди од рака побарајте го решението во видеото на следната страница.


Pages: 1 2

Leave a Reply