Владимир Џуро

Сподели со своите пријатели

Поранешниот истражител на Хашкиот трибунал за злосторства во поранешна Југославија, Владимир Џуро, предупреди дека постои „нула“ шанса за апсење и доведување на претседателот на Русија Владимир Путин пред Меѓународниот кривичен суд во Хаг, посочувајќи дека тоа е истото во случајот со Слободан Милошевиќ, додека во Белград не се смени власта.Прочитај повеќе