Вит Ракушан

Сподели со своите пријатели

Чешкиот министер за внатрешни работи Вит Ракушан денеска најави дека украинските воени бегалци ќе мора да почнат да се грижат за себе, но и за чешките граѓани, додека во соседна Полска властите отворено предупредуваат дека не можат да ги финансираат бегалците на неодредено време и бараат дел од трошоците заПрочитај повеќе