Вирус на Западен Нил

Сподели со своите пријатели

Директорот на Клиниката за инфективни болести на Клиничкиот центар на Србија, проф.д-р Горан Стевановиќ изјави дека на таа клиника се лекуваат 20 лица заболени од невроинфекции, а кај четворица пациенти е потврден вирусот на Западен Нил. Loading… Стевановиќ рече дека на Инфективната клиника годинава се лекувале 75 пациенти од невроинфекцииПрочитај повеќе