Винсент ван Гог

Сподели со своите пријатели

Една од првите слики на Винсент ван Гог е продадена за неколку милиони евра на престижен саем на уметност во Холандија, објавија во неделата нејзиниот поранешен сопственик и холандските медиуми. Loading… Сликата „Глава на селанка со бела капа“ беше понудена за 4,5 милиони евра на Европскиот саем на уметност, попознатПрочитај повеќе