Вахтанг Гомелаури

Сподели со своите пријатели

Министерството за внатрешни работи на Грузија соопшти дека во земјата во последните десет дена влегле 78.742 руски државјани. Loading… Во соопштението на министерството се наведува дека во Русија е прогласена делумна мобилизација, поради што во последните неколку дена се зголемил бројот на оние кои влегле во Грузија. Беше истакнато декаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Грузискиот министер за внатрешни работи Вахтанг Гомелаури денеска изјави дека нема причина таа земја да ја затвори границата со Русија и да го ограничи влезот на руски државјани. Loading… Тој ги демантираше информациите дека околу 250.000 Руси неодамна пристигнале во Грузија, велејќи дека многумина не пристигнале и дека не знаеПрочитај повеќе