Томоко Акане

Сподели со своите пријатели

Руското Министерство за внатрешни работи распиша потерница за уште еден судија на Меѓународниот кривичен суд – Томоко Акане, кој издаде налог за апсење на претседателот Владимир Путин. Loading… Според Истражниот комитет, Томоко Акане е еден од судиите кои донеле „незаконска одлука за апсење“ на Путин. Во мај, комитетот ги обвиниПрочитај повеќе