соновник

Сподели со своите пријатели

Старите Египќани дури имале книги за нивно толкување, а имало и експерти кои се специјализирале за толкување на соништата. Loading… Оваа фасцинација со соништата опстојува од античко време до денес. Дали некогаш сте сонувале моменти од минатото и сте се запрашале што значат вашите соништа?     Сонови за минатотоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Соништата за паѓање се многу чести и сите сме ги доживеале барем еднаш во животот. Можеби најчест е токму тој момент кога паѓате, без да знаете каде, а тоа е обично провалија. Loading… Пренесуваме неколку толкувања на паѓање во сон. Се верува дека таквиот сон нема позитивно значење, а акоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Меѓу првите цивилизации кои се интересирале за соништата и нивното толкување биле старите Египќани. Ако некој во тоа време имал проблеми во животот и барал упатства, тој би ја поминал ноќта во храмот. Свештениците го протолкувале она што тој го сонувал таа ноќ и му кажувале што да прави. Loading…Прочитај повеќе